top of page

Вовед во крипто и блокчејн технологија

  • 15Steps

About

**Вовед во програмата за крипто и блокчејн технологија** Започнете со фасцинантно патување во светот на криптовалутите и блокчејн технологијата во нашиот Вовед во програмата за крипто и блокчејн технологија. Оваа сеопфатна програма е наменета за поединци љубопитни за трансформативниот потенцијал на дигиталните валути и децентрализираните системи. Во текот на оваа програма, учесниците ќе: - Стекнете основно разбирање за концептите на криптовалути, вклучувајќи Bitcoin, Ethereum и altcoins. - Истражете ги основите на блокчејн технологијата, децентрализираните книги и паметните договори. - Дознајте за еволуцијата на криптовалутите, случаите на нивна употреба и потенцијалното влијание врз различните индустрии. - Нурнете во практичните апликации на блокчејн надвор од криптовалутите, како што се управувањето со синџирот на снабдување, системите за гласање и верификацијата на идентитетот. - Вклучете се во дискусии и студии на случај за да ги анализирате примерите од реалниот свет за имплементација на блокчејн и нејзините импликации. - Мрежа со врсници и индустриски експерти, поттикнувајќи размена на знаења и соработка во крипто-пејзажот кој брзо се развива. Ве молиме имајте предвид дека оваа програма е дизајнирана да обезбеди едукативни сознанија за крипто и блокчејн технологијата. Не дава финансиски совети, инвестициски препораки или промовира специфични криптовалути. Нашата цел е да ги опремиме учесниците со основно знаење и вештини за критичко размислување за одговорно да се движат на ова иновативно поле и да донесуваат информирани одлуки. Придружете се на нашата програма за вовед во крипто и блокчејн технологија за динамично истражување на револуционерните можности што ги нудат дигиталните валути и блокчејн.

You can also join this program via the mobile app.

Instructors

Price

Free

Share

Already a participant? Log in

bottom of page